Питання вразливості інтенсивного виробництва та недоліків довгих ланцюгів постачання, що загострила війна в Україні, перехід до локальних та сталих продовольчих систем, що може забезпечити місцевим виробникам стабільний дохід, сприяти зниженню цін на продукти харчування, зменшенню їхнього вуглецевого сліду та підвищенню якості їжі й продовольчій безпеці на місцевому та регіональному рівнях обговорювали 10 серпня 2022 року на вебінарі «Стале відновлення агросектору: як змінити сільське господарство в нових умовах», участь у якому взяли науковці ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»: головний науковий співробітник відділу інноваційної економіки, зовнішніх зв’язків та інформатизації наукових досліджень, доктор економічних наук Анатолій Кучер та старша наукова співробітниця відділу ґрунтових ресурсів, кандидат сільськогосподарських наук Лариса Шедєй.
Вебінар проведено Центром екологічних ініціатив «Екодія», який об’єднує експертів та активістів навколо ідеї збереження довкілля через вплив на прийняття рішень та зараз пропонує для зацікавлених безкоштовний онлайн-курс «Екопрактики для сільського господарства та громад».
Цікаві та корисні доповіді представили експерти «Екодії» Ольга Ігнатенко, доктор зі збалансованих систем переробки відходів, консультантка з питань збалансованого розвитку, експертка WWF-Україна, на тему «Природоорієнтовані рішення в сільському господарстві» та доктор Маркус Меєр, професор з охорони природи на національному та міжнародному рівнях Університету прикладних наук Анхальту (Німеччина), «Стратегічне планування природоорієнтованих рішень та екосистемних послуг у земельному управлінні».