15 лютого 2015 року виповнилося 100 років з дня народження Ганни Василівни Новікової

15 лютого 2015 року виповнилося 100 років з дня народження та 70 років наукової діяльності широко відомого в Україні та за її межами видатного вченого в галузі меліоративного ґрунтознавства і меліорації земель, доктора сільськогосподарських наук НОВІКОВОЇ ГАННИ ВАСИЛІВНИ.

Своє наукове життя вона присвятила розвитку меліорації ґрунтів в Україні, проблемам ґенези та меліорації солонцевих ґрунтів півдня України, прогнозування вторинного засолення при зрошенні, підвищення родючості солонцевих та вторинно солонцюватих ґрунтів.

Від імені колективу інституту ювілярку привітав його директор, академік НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор Балюк Святослав Антонович на чолі групи співробітників лабораторії родючості зрошуваних і солонцевих та лабораторії родючості гідроморфних і кислих ґрунтів.

Ганні Василівні було передано вітання від Інституту водних проблем і меліорації, Інституту зрошуваного землеробства НААН та інших наукових установ України.

Учні і колеги висловили щиру повагу і вдячність ювілярці за її життєву мудрість, людяність, невтомність, порядність. Нехай доля і надалі дарує Вам, дорога Ганно Василівно, здоров’я, довголіття і творче натхнення на вашому нелегкому життєвому шляху.