15 лютого 2015 року виповнюється 100 років з дня народження Новікової Ганни Василівни

   15 лютого 2015 року виповнюється 100 років з дня народження відомого в Україні та за її межами видатного вченого в галузі меліоративного ґрунтознавства та меліорації земель, доктора сільськогосподарських наук НОВІКОВОЇ ГАННИ ВАСИЛІВНИ.

   70 років свого наукового творчого життя вона присвятила розвитку меліорації ґрунтів в Україні, проблемам ґенези та меліорації солонцевих ґрунтів півдня України, прогнозування вторинного засолення при зрошенні, підвищення родючості солонцевих та вторинно солонцюватих ґрунтів.

 Про великий внесок доктора сільськогосподарських наук Г.В. Новікової у ґрунтову науку свідчать численні наукові праці, практичні розробки. Вона є автором близько 180 наукових робіт, у тому числі 5 монографій (2 з яких – за останні 10 років). За великі заслуги Г.В. Новикова неодноразово була удостоєна державних нагород.

Ганна Василівна користується заслуженим авторитетом серед вчених. Ії життєвий шлях – це невтомна праця на благо українського ґрунтознавства. Переступивши 100-річний рубіж свого життя, Ганна Василівна Новікова і сьогодні невтомно працює. Її наукова діяльність продовжується, тому що в цьому головний сенс життя вченого.