«АГРО-2021» ХХХІІІ Міжнародна агропромислова виставка

 

 

 

 

8-11 червня 2021 року на базі Національного комплексу «Експоцентр України» м. Київ, проходила ХХХІІІ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2021», яку вважають найважливішою подією року в агропромисловому секторі України й ефективною платформою для демонстрації новітніх галузевих досягнень, представлення результатів наукових розробок, нових інноваційних рішень і технологій тощо.

Офіційно відкрив виставку AGRO-2021 Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.  

«Для мене велика честь сьогодні в рамках відродженого Міністерства агрополітики відкривати ключову виставку нашої держави. В аграрній країні, де половину загальної валютної виручки здобуває агропромисловість, де 5-та частина ВВП це також агро, де все пов’язано, тією чи іншою мірою, з аграрним виробництвом, повинно діяти профільне міністерство. І, нарешті, сьогодні ми вже його маємо», – сказав міністр.

За словами Романа Лещенка, у міністерстві вже сформована команда людей, які пліч-о-пліч із ним просували усі процеси, пов’язані з земельною реформою, реформою зрошення та дренажу, а також з державною підтримкою, яка спрямована на національного товаровиробника. (Джерело: https://agro.me.gov.ua/ua/news/5-tu-chastinu-vvp-v-ukrayini-zajmaye-agro...).

Експозицію Національної академії аграрних наук України було представлено конкурентноспроможними науковими розробками 32 наукових установ у новому форматі одного з важливих організаційних заходів з реформування аграрної науки НААН, а саме, за п’ятьма міжрегіональними науковими центрами: Східним, Західним, Північним, Південним та Центральним.

У рамках експозиції Східного міжрегіонального наукового центру ННЦ "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського" продемонстрував свої основні наукові розробки й досягнення. Особливо зацікавили відвідувачів виставки створені науковцями нові інформаційні продукти – електронні карти "Ґрунтово-екологічні ресурси Харківської області" та "Ґрунтово- екологічне районування України". Неабиякий інтерес викликала презентація ілюстративно-меморіального видання, присвяченого життю і діяльності видатного українського ґрунтознавця, академіка Олексія Никаноровича Соколовського, чиє ім’я носить Інститут. Презентація нових наукових видань, зразків органо-мінеральних добрив та державних стандартних зразків ґрунтів привернула до себе увагу багатьох науковців із різних галузей науки та виробництва, фахівців АПК та гостей.

В інтерв’ю кореспондентам журналу «Зерно» та прес-центру НААН директор Інституту Святослав Балюк розповів про основні досягнення колективу та про напрями наукової діяльності й плани на майбутнє.

За участь у виставці Інститут нагороджено Дипломом за підписом Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенко та Подякою Президії Національної академії аграрних наук України за активну участь в організації, проведенні XXXIII Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2021" та пропагуванні наукового потенціалу Академії.