Чергове засідання науково-технічної ради при Держводагентстві у форматі відеоконференції

19 квітня 2021 року відбулося чергове засідання науково-технічної ради при Держводагентстві у форматі відеоконференції. Провідні науковці водної галузі зібрались, щоб обговорити два ключових питання порядку денного:

  • продовження роботи над розробкою Водної стратегії України;
  • розгляд пропозицій щодо підготовки загального звіту-доповіді про стан водних ресурсів.

Від Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» в роботі засідання науково-технічної ради взяли участь: директор, академік НААН Святослав Балюк та головний науковий співробітник, член-кореспондент НААН Роман Трускавецький.

Довідково:

Науково-технічна рада — це постійний консультаційно-дорадчий орган при Держводагентстві.
Новий склад НТР сформовано відповідно до наказу Держводагентства від 21.09.2020 № 855
До нього увійшли академіки, члени кореспонденти НААН та НАН України, доктори та кандидати наук, проектанти та експерти, дотичні до водної галузі.
Це представники Інституту водних проблем і меліорації, Інституту гідробіології, Інституту зрошуваного землеробства, Національного університету водного господарства та природокористування, Українського гідрометеорологічного інституту, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку» та інші.

Джерело: https://www.davr.gov.ua/news/vidbulos-chergove-zasidannya-naukovotehnich...