Дослідження нових комбінованих методів спостереження за Землею для удосконалення моніторингу парникових газів з метою скорочення та видалення вуглецю природним шляхом

2 грудня 2021 року відбулася відкрита зустріч «Дослідження нових комбінованих методів спостереження за Землею для удосконалення моніторингу парникових газів з метою скорочення та видалення вуглецю природним шляхом», організатором якої є проєкт LANDMARC (Нідерланди). Ця зустріч є частиною Генеральної Асамблеї зі спостережень за землею. У зустрічі брали участь 50 зацікавлених осіб — учасники проєкту LANDMARC та науковці з різних континентів, які займаються вивченням цього питання.

Від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» були: Валерій Коляда — кандидат с.-г. наук, завідувач лабораторії охорони ґрунтів від ерозії та дистанційних методів дослідження; Наталя Прозорова — канд. екон. наук, старший науковий співробітник відділу  науково- економічної діяльності, інновацій та координації міжнародного співробітництва; Олеся Сябрук — канд. с-г. наук, старший науковий співробітник відділу агрохімії імені академіка НААН Б.С. Носка; Юрій Залавський — канд. біол. наук, старший науковий співробітник відділу ґрунтових ресурсів та Віталій Лебедь -   канд. біол. наук, науковий співробітник відділу ґрунтових ресурсів.