Екологічна безпека: проблеми і шляхи вирішення

15-16 вересня відбулась XVІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Екологічна безпека: проблеми і шляхи вирішення”, проведена Науково-дослідною установою «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (УКРНДІЕП). У зв’язку з високим рівнем небезпеки через бойові дії на території Харківської області, конференція проходила виключно в режимі on-line.

Метою конференції було відображення результатів досліджень науковців щодо виявлення змін якості та кількості всіх типів природних ресурсів, та економічних збитків, які потребують створення принципово нового механізму управління екологічною безпекою на основі сучасних методів оцінювання ризику і прийняття рішень в умовах післявоєнного відновлення країни.

Від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» було представлено дві доповіді: (1) Цапко Ю.Л., Водяк Я.М. Відновлення екосистемних послуг ґрунтів, зруйнованих внаслідок військових дій, шляхом вирощування міскантусу гігантського; (2) Воротинцева Л.І., Панарін Р.В. Екологічні проблеми та моніторинг зрошуваних земель Степу Північного за впливу воєнних дій. Учасники отримали відповідні сертифікати, а тексти доповідей, згідно з рішенням Вченої ради УКРНДІЕП, було опубліковано в електронному збірнику наукових статей та розміщено на офіційному сайті.