Евразийское почвенное партнерство

19-20 листопада 2013 р. у м. Москва (Російська Федерація) відбулася Міжнародна конференція «Евразийское почвенное партнерство: создание субрегионального узла программы Глобального почвенного партнерства». ННЦ Від України у цієї конференції прийняв участь Балюк Святослав Антонович – директор «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського», академік НААН України. Ним було зроблено доповідь «Ґрунтові дослідження в Україні» та прийнята участь у роботі Круглого столу з обговорення питань розробки загальної стратегії субрегіонального Євразійського ґрунтового партнерства. Конференцію та Круглий стіл було організовано Аграрним Центром Московського державного університету сумісно з ФАО в рамках ініціативи Глобальне ґрунтове партнерство (GSP - Global Soil Partnership). На Круглому столі конференції Балюком С.А. було запропоновано:

  • створити у ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського» міжнародний інформаційно-аналітичний центр, з сучасним обладнанням; 
  • створити на базі ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського» та Ґрунтового інституту імені В.В. Докучаєва міждержавний центр із вивчення чорноземів;
  • уніфікувати методи ґрунтових досліджень для організації й проведення робіт на єдиній методичній основі в рамках Євразійського субрегіонального ґрунтового партнерства. 

Нижче наведено Комюніке учасників конференції та Круглого столу, яке було підписано за результатами обговорення.

Завантажити протокол "Евразийское почвенное партнерство"

Подробнее на сайте Евразийского центра по продовольственной безопасности:
http://ecfs.msu.ru/