Глобальна криза продовольчої безпеки та харчування та наслідки для України

27 квітня 2023 року завідувачка лабораторії геоекофізики ґрунтів імені академіка НААН В.В. Медведєва ННЦ “ІҐА імені О.Н. Соколовського” Ірина Пліско взяла участь у лекції «Глобальна криза продовольчої безпеки та харчування та наслідки для України», яку було проведено на платформі UGF (Ukraine Global Faculty).

Спікером лекції виступив Почесний професор сільськогосподарської та прикладної економіки Дослідницького інституту харчової та сільськогосподарської політики Університету Міссурі William H. Меyеrs.

На лекції обговорено аспекти продовольчої безпеки у різних країнах світу, в тому числі з низькими та високими доходами. Лектором детально проаналізовано основні причини виникнення продовольчої небезпеки та її наслідки. Акцентовано увагу на тому, що бідність є основною проблемою сьогодення. Вимірювання продовольчої безпеки та недоїдання, які проведені ФАО та іншими міжнародними агентствами, було представлено разом із поточними умовами відповідно до цих показників.

Вплив війни росії на Україну на продовольчу безпеку було висвітлено з точки зору глобального виробництва, торгівлі та впливу на продовольчу безпеку. Лекцію було присвячено також питанням глобальної політики та перспективам на найближчий час. Також, професор відповів на ряд актуальних питань, пов’язаних із наслідками російсько-української війни та розвиток української держави у повоєнний час. William H. Меyеrs висловив повну підтримку України у її боротьбі з російською агресією та побажав нашій країні скорішої перемоги!

Детальна інформація