Грантовий менеджмент – вебінар на допомогу науковцям

З метою підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС 11 січня 2023 року відбувся вебінар «Грантовий менеджмент для підтримки спроможності ОГС» (ОГС - організації громадянського суспільства).

Автором і ведучим вебінару був Іван Кульчицький, який є тренером проєктів з розвитку бізнесу та місцевих громад за підтримки міжнародних донорів USAID, UNFPA, U-LEAD та інших.

Захід проведено в межах проєкту «Разом до перемоги»: підтримка сталості, безпеки та добробуту членів Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Організатором вебінару виступила Всеукраїнська профспілка працівників туристичної галузі, санаторно-курортної сфери та готельного господарства (Ukrainian Trade Union of Workers in Tourism, Spa areas and Hotel Industry).

В ході вебінару слухачі мали змогу отримати корисну інформацію щодо:

  • основних правил написання грантової заявки;
  • складання кошторису до заявки;
  • особливостей формування складу команди фахівців для подання заявки;
  • основних помилок при складанні документів на грантовий конкурс;
  • успішного досвіду комунікації з грантознавцями та вдалих заявок на грант.

У роботі вебінару в режимі онлайн взяли участь співробітники лабораторії геоекофізики грунтів імені академіка НААН В. В. Медведєва – Ірина Пліско, Оксана Бігун та Світлана Крилач і співробітник відділу грунтового покриву Віталій Лебедь.