«Імперативи збереження ґрунтів. Виклики сьогодення» Міжнародна науково-практична конференція

5 грудня 2022 року на базі державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Імперативи збереження ґрунтів. Виклики сьогодення», присвячена Всесвітньому дню ґрунту (World Soil Day).

Метою конференції було привернути увагу суспільства до сучасного стану ґрунтів України, їх охорони і раціонального використання. Одним з найважливіших питань, які було розглянуто на цьому заході – вплив бойових дій, викликаних агресією ворога, на ґрунтовий покрив України та заходи зі зменшення негативних наслідків.

Конференція стала чудовою можливістю для спеціалістів та науковців з різних країн обмінятися досвідом, новими напрацюваннями, досягненнями та відкриттями. Про свою участь у роботі конференції заявили 100 учасників з 21 наукової установи. Серед них науковці зі Словаччини, Угорщини, Алжиру та Організації з продовольства і сільського господарства (FAO) при Організації Об’єднаних Націй.

Від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського» в роботі конференції взяли участь: канд. с.-г. наук Аліна Ревтьє-Уварова; докт. екон. наук Анатолій Кучер; докт. с.-г. наук Євген Скрильник. З доповідями виступили: докт. біол. наук Микола Мірошниченко «Нові цільові орієнтири ґрунтоохоронної діяльності в Україні»; канд. с.-г. наук Анжела Кутова «Депонування вуглецю в ґрунті шляхом застосування вуглецевмісних добрив».

Програма