Інформаційний день програми «Горизонт Європа» у Харкові

11 жовтня у Харківському муніципальному стартап-центрі відбувся Інформаційний день програми «Горизонт Європа» щодо цифрових інновацій. Захід було організовано за підтримки проєкту «Як знайти власний шлях до успіху у програмах ЄС для реалізації цифрових інновацій», який фінансується Європейським Союзом та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Дуже змістовну презентацію “Інструменти підтримки цифрових інновацій у програмі Горизонт Європа” зробив Іван Кульчицький — президент ГО Агенція Європейських Інновацій (м. Львів), керівник національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» за пріоритетом «Інформаційні та комунікаційні технології».

Головну увагу доповідач приділив актуальним конкурсам програми «Горизонт Європа» на 2021–2022 рр. та оптимальним сценаріям підготовки проєктів. Було також представлено основні європейські програми підтримки цифрових інновацій та надано приклади успішних проєктів, які були реалізовані українськими організаціями у попередні конкурсні періоди.

Доповідач, зокрема, підкреслив що українські організації вже мають успішну історію участі у попередній програмі «Горизонт 2020» в період 2014–2020 рр. 318 партнерів з України взяли участь у 228 проєктах та загалом одержали більш 45 млн євро фінансування. Що майже у 1,5 раза перевищує внесок України до програми Горизонт 2020.

У другій частині заходу було презентовано історії успіху харківських організацій у залученні фінансування з міжнародних фондів. Зокрема, було представлено два успішних проєкти програми «Горизонт 2020» — EQUALSEU та nOTIONES, в яких, як партнер, бере участь Харківський національний університет внутрішніх справ.

Презентації доповідей інформаційного дня доступні за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1y2OohxOWz90qYs9gKZQ07_lABa2gvQgB....

Учасником заходу був координатор міжнародного співробітництва ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», головний фахівець Аркадій Левін.