Інноваційні технології та робототехніка в сільському господарстві (онлайн-лекція)

25 травня 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція «Інноваційні технології та робототехніка в сільському господарстві», яку проведено в рамках проєкту «Агрокебети PRO», який реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Спікери-ментори: Назар Малиняк, керуючий партнер групи компаній SmartFarming та Артур Анділахай, агроном-дослідник SmartFarming Модератор: Анатолій Циркун, керівник освітнього проєкту «Агрокебети».

Ключові теми лекції: Контрольований хаос або особливості digital еволюції агробізнесу України; Агротехнології: типи, розвиток ринку, драйвери та обмеження; Тренд до точного землеробства: війна як каталізатор змін; Сфери застосування технологій та робототехніки. Що використовує український агробізнес протягом агровиробничого сезону?; Робототехніка в Україні та світі. Чи доцільне порівняння?

На лекції були присутні співробітники ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» — завідувач лабораторії геоекофізики грунтів імені академіка НААН В.В. Медведєва Ірина Пліско та старший науковий співробітник Світлана Крилач.