Історія освіти, науки і техніки в Україні

18 травня 2023 року науковці ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» - Вікторія Кунець та Вікторія Чебанова брали участь у ХVІІІ Всеукраїнській науковій конференції молодих учених та спеціалістів «ІСТОРІЯ ОСВІТИ, НАУКИ І ТЕХНІКИ В УКРАЇНІ», організованою та проведеною Національною науковою сільськогосподарською бібліотекою НААН напередодні Дня науки.

Без сумніву, аксіомами для нащадків є імена учених-природодослідників, які зробили неоціненний внесок у розвиток вітчизняної аграрної науки – В.І. Вернадський, Ф.Е. Фальц-Фейн, А.О. Сапєгін, А.К. Скороходько, О.О. Шміт. Саме вшануванню пам’яті цих видатних постатей з нагоди ювілейних дат був приурочений сьогоднішній науковий захід.

Тематика конференції охопила широке коло питань історії аграрної науки, освіти і техніки, а також історії науки, освіти і техніки як складова історії України; природознавства в контексті еволюції наукової думки. На широкий загал були винесені проблеми організації наукового забезпечення ведення сільського господарства України, його стан та перспективи. Не оминули питання інформаційно-бібліотечного супроводження науково-освітнього галузевого процесу. Зустріч пройшла у форматі живої дискусії, теплій атмосфері спілкування.

Дякуємо організаторам конференції!

Більше інформації