Круглий стіл з представниками Департаментів агропромислового розвитку Львівської і Харківської обласних державних адміністрацій

20 жовтня 2016 року в рамках ділової програми AGROPORT EAST KHARKIV 2016 відбувся круглий стіл за участю представників Департаментів агропромислового розвитку Львівської і Харківської обласних державних адміністрацій. Зустрілись науковці, спеціалісти,  бізнесмени аграрного сектору економіки двох названих областей для обміну інноваційними досягненнями та здобутками в галузі родючості ґрунтів, селекції рослин, овочівництва, ветеринарії, тваринництва. Учасників круглого столу представляли директори Департаментів агропромислового розвитку цих областей  Олександр Володимирович Нездюр та  Наталія Степанівна Хмиз. Було відмічено, що як Львівщина, так і Харківщина володіють потужним ще далеко не реалізованим ресурсним потенціалом  технологічних інновацій.  Визнано, що тісна співпраця обох зацікавлених сторін та спільне зосередження зусиль на необхідності широкого впровадження інноваційних наукових розробок в практику аграрного виробництва сприятиме агротехнологічному прогресу та сталому розвитку агропромислового комплексу обох областей.

У роботі круглого столу від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» брав участь доктор с.-г. наук, професор, член-кориспотдент НААН Роман Степанович Трускавецький, який доповів щодо найбільш пріоритетних наукових розробок Інституту, зокрема, ресурсоощадна технологія оптимізації родючості  широко поширених на Львівщині ґрунтів з підвищеною кислотністю та оглеєністю. Підсумком круглого столу було підписання Договору про співпрацю з питань реалізації пріоритетних інновацій.