Курси підвищення кваліфікації наукових і науково-педагогічних працівників завершено

З 29 червня до 2 липня у Національному науковому центрі «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», очно та дистанційно в режимі он-лайн на платформі Zoom, відбулися курси підвищення кваліфікації наукових і науково-педагогічних працівників за напрямом «Інформаційне забезпечення технологій сталого управління ґрунтовими ресурсами та збереження родючості ґрунтів».

У навчанні взяли участь фахівці 13 наукових установ Національної академії аграрних наук України, Держлісагентства та Держгеокадастру, 18 закладів вищої освіти, ДУ «Держгрунтохорона» та її філій. Загальна кількість зареєстрованих слухачів курсів становила 124 особи. Програму заходу виконано.

Слухачі курсів відмітили змістовність та інформативність лекцій, висловили зацікавленість матеріалами навчання, розробками та науковими виданнями Інституту. Питання, що винесені на обговорення, викликали жваву дискусію. Слухачами внесено пропозицію щодо проведення на базі Інституту спеціального навчального семінару (курсу лекцій) з питань використання стандартних зразків ґрунту в аналітичних лабораторіях.

Зважаючи на активну зацікавленість слухачів у матеріалах лекцій провідних науковців Інституту, вирішено підготувати електронне видання анотацій та ілюстративних матеріалів. Кожному слухачу та лекторам надано відповідний Сертифікат.