Міжнародне стажування «Викладання та дослідження у сучасному університеті: виклики, рішення та перспективи»

Дистанційне стажування з метою поглиблення знань та розвитку компетенцій вчених з огляду викликів, рішень та перспектив у викладацькій та науково-дослідній діяльності, яке було проведено Білостоцьким університетом (Республіка Польща) разом з Європейською лігою професійного розвитку від 8 серпня до 16 вересня 2022 року, успішно завершили старші наукові співробітники ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» — Анжела Кутова (лабораторія органічних добрив і гумусу) та Лариса Шедєй (відділ ґрунтових ресурсів).

Сім пізнавальних та цікавих лекцій від провідних викладачів факультету Наук про Освіту Білостоцького університету сприяли зростанню рівня компетенції учасників у застосуванні різних методів та форм роботи зі студентами (навчання творчому мисленню, праця методом тьюторингу, інтерактивні онлайн інструменти) та вдосконаленню власних дослідницьких навичок (написання наукових статей, мистецтво публічних виступів та ін.) у різних сферах науково-педагогічної діяльності.

Заліковою роботою стажування стало есе на тему: «Зміни в сучасній науково-дослідній організації: виклики сьогодення та тенденції розвитку (досвід ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»)», а учасники отримали сертифікати про проходження стажування загальною тривалістю 180 годин (6 кредитів ECTS).