Міжнародний науково-практичний семінар присвячений 130-річчю виходу книги проф. В.В. Докучаєва «РОСІЙСЬКИЙ ЧОРНОЗЕМ»

10 грудня 2013 року у Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці НААН відбувся Міжнародний науково-практичний семінар, присвячений 130-річчю виходу фундаментальної праці професора В.В. Докучаєва «Російський чорнозем», що проводився разом з ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського НААН» під егідою Національної академії аграрних наук України та Посольства Російської Федерації в Україні.

На семінар було подано понад 200 тез доповідей з 70 наукових установ та учбових закладів України та зарубіжжя. За його результатами вийшов друком збірник матеріалів семінару.

З привітальним словом до гостей семінару виступили: Петриченко В.Ф. – президент НААН України; Воробйов А.В. – радник-посланник Посольства Російської Федерації в Україні; Кадигроб С.В. – директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства; Вергунов В.А. – голова організаційного комітету Семінару, директор ННСГБ НАН, член-кореспондент НААН.

Семінар відвідали та виступили на пленарному засіданні іноземні гості: Ерве Ж.Ж. (Академія сільськогосподарських наук Франції) та Кузяков Я. (Геттінгенський університет, Німеччина).

Від ННЦ ІГА на семінарі виступив Балюк С.А. – директор «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», академік НААН України з доповіддю на пленарному засіданні «Чорноземи як передумова сталого розвитку України» та Гладкіх Є.Ю. – старший науковий співробітник відділу агрохімії «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» з доповіддю на пленарному засіданні «Агрогенна еволюція чорноземів».