Міжнародний саміт води в рамках «Тижня сталого розвитку» (ОАЕ, м. Абу-Дабі)

  

19-23 січня 2014 року за згодою Прем’єр-міністра України відбувся візит делегації Державного агентства водних pecypciв України в Об’єднані Арабські Емірати для участі в другому Міжнародному саміті води в рамках «Тижня сталого розвитку» (м. Абу-Дабі).

Метою візиту був подальший розвиток i поглиблення міжнародного співробітництва у гaлyзі водного господарства із закордонними країнами, гармонізації водної політики, здійснення водогосподарської та водоохоронної діяльності в Україні з урахуванням міжнародного досвіду.
У складі делегації України, зокрема, брав участь директор Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», член Президії НААН, академік Балюк Святослав Антонович.

Спільно із членами української делегації (7 осіб) Балюк С.А. взяв участь у численних заходах у рамках «Тижня сталого розвитку»: Міжнародному саміті води, конференції, виставці та церемонії нагородження переможців премією Energy Awards. Крім того, він прийняв активну участь у роботі Круглого столу в Посольстві України в ОАЕ, який було присвячено питанням розвитку міжнародного співробітництва України з Об’єднаними Арабськими Еміратами. Зокрема, значний інтерес співробітників Посольства викликали пропозиції ННЦ «ІҐА імені О.Н. Соколовського» щодо використання в ОАЕ технології рекультивації забруднених нафтопродуктами земель, яку вже було апробовано для умов Кувейту, та пропозиції щодо підвищення родючості ґрунтів в ОАЕ за рахунок використання українських органічних та органо-мінеральних добрив з природної сировини та відходів аграрного виробництва.