Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

 

 

 

 

22-23 листопада 2018 року в приміщені Великої конференц-зали Президії Національної академії наук України (м. Київ) відбувся Національний Форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології». Організаторами Форуму виступили Всеукраїнська екологічна ліга, Екологічна рециклінгова асоціація України, «Si Group Consort. Ltd.». Форум проводився за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Київської міської державної адміністрації, Національної екологічної ради України.

У круглому столі «Стан поводження з сільськогосподарськими відходами в Україні: проблеми та можливості їх розв’язання» з доповіддю: «Сільськогосподарські відходи як ресурс для відновлення вуглецевого балансу в ґрунтах України» виступила канд. с.-г. наук, науковий співробітник лабораторії органічних добрив і гумусу ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» Гетманенко В.А.

В умовах посилення дегумусування ґрунтів України, відходи сільського господарства слід розглядати, передусім, як джерело вуглецевмісних сполук та елементів живлення рослин після проведення відповідних технологічних рішень - наголосив доповідач.

Учасники Форуму висловили пропозиції для розв’язання проблем, пов’язаних із небезпечними відходами.