Нарада щодо коригування «Порядку збирання, використання, поширення інформації про опустелювання та деградацію земель»

Представники ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського» - заступник директора з наукової роботи М.М. Мірошниченко та Координатор міжнародного співробітництва Інституту А.Я. Левін - 4 липня 2019 р. взяли участь у Нараді щодо коригування «Порядку збирання, використання, поширення інформації про опустелювання та деградацію земель» (Постанова КМУ від 19 липня 2006 р. N 998).

У нараді, яку проводило Міністерство екології та природних ресурсів України (Мінприроди), взяли участь більш ніж 30 представників зацікавлених центральних органів державної влади (Мінприроди, МінАП, МНС, Національного космічного агентства України тощо), наукових установ НАН та НААН України, громадських та міжнародних організацій, зокрема, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та українських експертів Конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням.

За результатами обговорення учасниками нараді, зокрема, представниками ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського», було внесено ряд пропозицій щодо корегування «Порядку збирання, використання, поширення інформації про опустелювання та деградацію земель» та його узгодження з майбутньою системою державного моніторингу ґрунтів (земель) в Україні, яка розроблюєтеся за підтримки ФАО.