Наукова конференція в Азербайджані

3-4 червня 2021 року у форматі Zoom відбулася Міжнародна науково- практична конференція «Ґрунтово-екологічні проблеми агроценозів та шляхи їх вирішення», яку проводив Інститут ґрунтознавства та агрохімії Національної академії наук Азербайджану (м. Баку).

У роботі конференції взяли участь науковці таких держав – Азербайджану, Казахстану, України, Молдови, Білорусі. Доповіді були присвячені актуальним питанням збереження агроценозів та ґрунтового покриву, розвитку меліорації земель, ґрунтозахисних технологій вирощування сільськогосподарських культур, вивчення та розробки заходів боротьби з ерозією ґрунтів, підвищення продуктивності сільськогосподарських культур із застосуванням різних систем удобрення, нетрадиційні види добрив, забруднення ґрунтів важкими металами.

Від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» в роботі конференції взяла участь провідний науковий співробітник лабораторії родючості зрошуваних і солонцевих ґрунтів Людмила Воротинцева, яка виступила з доповіддю на тему «Зрошення як один із факторів підвищення продуктивності агроценозів в умовах посушливості клімату».

Дякуємо організаторам за надану можливість взяти участь у роботі конференції, представити результати досліджень та обмінятися практичним досвідом.