Онлайн захід «Ефекти зумовлені війною в Україні» під егідою проєкту Німецько-український агрополітичний діалог в рамках IAMO ФОРУМУ 2022

Співробітники Інституту — доктор сільськогосподарських наук Тетяна Биндич і кандидат сільськогосподарських наук Валентина Самохвалова взяли участь в онлайн заході «Ефекти зумовлені війною в Україні», проведеному 23.06.2022 р. проєктом Німецько-український агрополітичний діалог в рамках IAMO ФОРУМУ 2022.

Захід мав на меті зосередити увагу на таких аспектах, як вплив розв’язаної росією війни на вищу освіту та сферу аграрних досліджень в Україні, мобільність мігрантів та біженців, а також вплив на економіку країн Центральної Азії. Під час зустрічі обговорювалися короткостроковий прогноз розвитку аграрних ринків в Україні та вплив війни на аграрне виробництво і торгівлю продовольчими продуктами. Крім того, розглянуто основні економічні виклики, зумовлені кризою, що заподіяна повномасштабним воєнним вторгненням рф в Україну.

Під час дискусії було поставлено декілька запитань, зокрема Марії Богонос, яка представляла результати роботи групи дослідників, що займалися економічною оцінкою шкоди, завданої аграрному комплексу України внаслідок воєнної агресії рф. Запитання стосувалися наявності у цього дослідницького колективу напрацьованих рекомендацій щодо зниження негативного впливу війни на макроекономічні показники країни як у теперішній час, так і у найближчі роки.