Підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підпорядкованої дослідної мережі Інституту за період 2013-2015 роки та показники на 2016 рік

 

 

 

 

 

23 лютого 2016 року в актовому залі Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» під головуванням директора Балюка Святослава Антоновича проведено щорічне засідання балансової комісії за результатами роботи дослідної мережі Інституту за період 2013-2015 роки та показники на 2016 рік.

Експерементально-виробнича база Інституту складається з двох дослідних станцій та трьох дослідних господарств: Поліська дослідна станція, Луганська дослідна станція, ДП «ДГ «Граківське», ДП «ДГ «Агроспілка», ДП «ДГ «Донецьке». З них на території на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження знаходиться Луганська дослідна станція та ДП «ДГ «Агроспілка» Луганської області, та на території що розташована на лінії зіткнення ДП «ДГ «Донецьке» Донецької області (розпорядження КМУ від 7.11.2014 №1085).

На засіданні балансової комісії заслухано звіти керівників:

Директора Поліської дослідної станції – Гаврилюка Володимира Андрійовича;

Директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Донецьке» – Черненка  Леонтія Андрійовича;

Директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Граківське» – Гречішкіна Володимира Георгійовича.

За підсумками діяльності дослідної мережі Інституту із забезпечення виробництва і реалізації наукоємкої продукції, ефективного впровадження інноваційних розробок Інституту у виробництво, покращення фінансового стану, підвищення урожайності сільськогосподарських культур і продуктивності тварин, забезпечення прибутковості виробництва, оновлення сільськогосподарської техніки та лабораторного обладнання, погашення дебіторської та кредиторської заборгованості, формування власних надходжень – визнано роботу недостатньою.

За результатами роботи балансової комісії прийнято рішення щодо необхідності перегляду показників Плану розвитку господарств на 2016–2020 роки та ухвалено фінансово-економічні, організаційні заходи, які спрямовані на покращення фінансового стану дослідної мережі, забезпечення прибуткового ведення всіх галузей виробництва.