Проведено вебінар під егідою ФАО

 

 

 

9 листопада 2020 року Національним науковим центром «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» на онлайн платформі Zoom проведено вебінар «Виробництво та застосування органічних та органо-мінеральних ґрунтополіпшувачів з метою стабілізації органічного вуглецю ґрунту» під егідою Продовольчої та Сільськогосподарської Організації Об’єднаних Націй (ФАО) на підтримку здійснення Регіонального плану діяльності Євразійського ґрунтового партнерства у рамках Проєкту “Технологія виробництва та застосування органічних та органо-мінеральних ґрунтополіпшувачів для управління ґрунтовим вуглецем. У заході взяли участь науковці, молоді вчені, представники підприємств та агроформувань.

Модератор вебінару: Микола Мірошниченко, доктор біологічних наук, заступник директора з наукової роботи, завідувач відділу агрохімії.

Доповідачі від ННЦ «ІҐА імені О. Н. Соколовського»:

  • Євген Скрильник, доктор сільськогосподарських наук, завідувач лабораторії органічних добрив і гумусу;
  • Вікторія Гетманенко, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник лабораторії органічних добрив і гумусу;
  • Анжела Кутова, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник лабораторії органічних добрив і гумусу;
  • Максим Попірний, кандидат біологічних наук, науковий співробітник лабораторії органічних добрив і гумусу;
  • Олеся Сябрук, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник відділу агрохімії;
  • Анатолій Кучер, кандидат педагогічних наук, провідний науковий співробітник відділу науково-економічної діяльності, інновацій та координації міжнародного співробітництва.

Під час проведення вебінару були розглянуті питання щодо сучасного гумусового стану ґрунтів Україні та тенденцій його змін; теорії та технологій виробництва ґрунтополіпшувачів із метою стабілізації органічного вуглецю в ґрунті; ефективності впливу ґрунтополіпшувачів на показники родючості ґрунту, ґрунтовий органічний вуглець та емісію вуглецевого газу.