Секретаріат Глобального ґрунтового партнерства оприлюднив результати Вебінару про біорізноманіття ґрунтів

Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» - Координаційний центр співробітництва України з Глобального ґрунтового партнерства ФАО – інформує.

Як уже повідомлялося (http://issar.com.ua/uk/news/vebinar-bioriznomanittya-gruntu-pryrodooriye...), 22 травня 2020 року за участю численної аудиторії (більш ніж 1000 учасників) відбувся вебінар Глобального ґрунтового партнерства (ГГП) “Біорізноманіття ґрунту: природоорієнтоване рішення?”, присвячений підтримці дій щодо захисту біорізноманіття ґрунтів та сприяння його сталому використанню та управлінню.

Секретаріат ГГП оприлюднив результати глобального заходу: відеозапис вебінару розміщено на Youtube за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Hb6C69FG-xk&feature=youtu.be , звіт вебінару можна переглянути за посиланням: http://www.fao.org/3/ca9533en/ca9533en.pdf

Вебінар з питань біорізноманіття ґрунтів – розглядається Секретаріатом ГГП, як підготовка до святкування Всесвітнього дня ґрунту (5 грудня 2020 року) та Глобального симпозіуму з питань біорізноманіття ґрунтів (GSOBI20), який відбудеться у лютому 2021 р.

Основна мета симпозіуму - заповнити деякі критичні прогалини у знаннях та сприяти дискусії про рішення, як жити в гармонії з природою і, в кінцевому підсумку, досягти Цілей Сталого Розвитку ООН шляхом збереження та сталого використання біорізноманіття ґрунтів.

Також, в рамках програми GSOBI20 розпочинається конкурс фото та відео, Остаточна дата подання матеріалів на конкурс - 30 червня 2020 року.

Детальна інформація та реєстраційна форма: http://www.fao.org/about/meetings/soil-biodiversity-symposium/en/