Семінар: «Регіональний офіс трансферу технологій: нові можливості для комерціалізації науки»

 

 

 

 

 

27 травня було проведено семінар за темою «Регіональний офіс трансферу технологій: нові  можливості для комерціалізації науки», на якому учасники обговорили проблеми і перспективи вітчизняної науки в ринкових умовах, а також отримали поради експертів щодо трансферу технологій та комерціалізації результатів наукових досліджень та розробок.

На засіданні були представлені доповіді Ольги Сімсон, яка розповіла про місію регіонального офісу трансферу технологій; Інна Гагауз,  яка повідомила про можливості участі України в міжнародних програмах підтримки науки та інновацій; Наталі Рязанової про досвід технологічного бізнесу та створення спін-оф компаній в США та інших.

Регіональний офіс трансферу технологій  створено за ініціативи Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України, Технопарку «Інститут монокристалів», Центру «Харківські технології» та НДІ Правознавства Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого та підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Матеріали семінару можна подивитися за посиланнями:

Місія регіонального офісу трансферу технологій: створення технологічних фірм на базі наукових установ та вищих навчальних закладів (Ольга Сімсон) 
Міжнародні програми підтримки науки та інновацій. Можливості для України (Інна Гагауз) 
Про біржу інтелектуальної власності та стан ринку інтелектуальної продукції в Україні (Наталя Рязанова) 
Результат нашої спільної праці – Ваш успіх в інноваційному підприємництві (Володимир Воліков)