Стажування молодих науковців ННЦ ІҐА у Казахстані за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО)

З 31 жовтня по 04 листопада 2016 р. двоє молодих науковців ННЦ «ІҐА імені О.Н.Соколовського» - Константін Вяткін, молодший науковий співробітник лабораторії дистанційного зондування ґрунтового покриву, та Юрій Залавский, науковий співробітник  відділу ґрунтових ресурсів, успішно пройшли навчання на тренінгу «Інформація про ґрунти та цифрове картографування ґрунтів».

Тренінг включав розгляд таких питань:

  • Напрям 4 Глобального ґрунтового партнерства та Глобальної ґрунтової інформаційної системи;
  • Cучасні принципи та засади цифрового ґрунтового картографування;
  • Методика просторового моделювання за допомогою комп’ютерної мови статистичного програмування R;
  • Обробка даних спектроскопічного сканування ґрунтових зразків;
  • Розробка скриптів на мові R для ґрунтового картографування та моделювання ризиків;
  • Інтеграція та візуалізація даних у геоінформаційній системі QGIS.

Тренінг проводився спеціалістами Продовольчої та Сільськогосподарської Організації Об’єднаних Націй (ФАО) – Луїсом Родрігесом Ладо (Іспанія) та Лізл Візе (Південна Африка) на території Казахського науково-дослідного інституту ґрунтознавства та агрохімії імені У.Успанова в місті Алмати.  У тренінгу взяли участь представники 11 держав, а саме України, Японії, Казахстану, Білорусі, Росії, Молдови, Грузії, Вірменії, Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану. Навчання проводилось англійською мовою.

За результатами успішного проходження тренінгу молоді науковці ННЦ «ІҐА імені О.Н. Соколовського» отримали відповідні сертифікати.