Тренінг з трансферу технологій та підтримки інновацій у Данії та відвідування Агропродовольчого парку в місті Орхус

 

 

 

 

 

Під час відрядження до Данії головний фахівець Відділу науково-економічної діяльності, інтелектуальної власності та маркетингу інновацій ННЦ «ІҐА імені О.Н.Соколовського» Левін А.Я прийняв участь у П'ятиденному тренінгу для професіоналів з трансферу технологій та підтримки інновацій та у відвідуванні Агропродовольчого парку (Agro Food Park) у місті Орхус. Поїздка до Данії представників науково-дослідних та освітніх організацій України аграрного напряму (4-и особи) проводилася у рамках виконання проекту 7-ї Рамкової програми Європейського Союзу SUAFRI-EPC «Підтримка застосування в інноваціях результатів досліджень в агропродовольчому секторі в країнах Східного партнерства» (http://suafri-epc.eu/index.php/en/home-en), який офіційно діє з 26.03.2014 р. У даних заходах, крім представників України, приймали участь фахівці з Вірменії та Республіки Білорусі.

Тренінг з трансферу технологій та підтримки інновації, який було організовано одним з партнерів проекту SUAFRI-EPC - компанією Dianova A/S (www.dianova.dk), проводився на території Датського технологічного інституту, зокрема, за такими темами:

  • Комерціалізація результатів наукових досліджень. Тренер - Dr. Péter Mogyorósi Угорщина), який має багаторічний досвід успішної діяльності з консультаційного менеджменту інноваційної діяльності та вже 21 рік очолює власну консультаційну компанію (www.lcinnoconsult.com); 
  • Створення бізнес-кейсів технологічних можливостей. Практичне наведення мостів між наукою та бізнесом. Тренер - Ernst Max Nielsen (Данія), виконавчий директор компанії з трансферу технологій та інвестицій MaxInno (http://www.maxinno.com), яка розповсюджує технології у всьому світі; 
  • Фактори успіху в розвитку нових технологій – заснування компаній. Тренер – проф.Magnus Klofsten, який є засновником і директором Центру інновацій та підприємництва при Linköping University (http://www.liu.se/?l=en) у Швеції. 

Відвідування Agro Food Park (http://www.agrofoodpark.dk/English), який є міжнародним центром інновацій та розповсюдження знань в агропродовольчому секторі, виконувалося для зустрічей з представниками провідних європейських науково-дослідних організації у сфері агро-продовольчого комплексу, що знаходяться в м.Орхус. Зокрема, на зустрічі було виконано презентації керівниками Агропродовольчого парку (Компанія, що швидко розвивається – Парк для аграрних та продовольчих інновацій), факультету продовольчих наук Орхуського університету (Приватно-державне партнерство – перспективи для університету) та Датського продовольчого кластеру (Danish Food Cluster – концепція, створення, партнери та бачення).

Розгорнуті програми тренінгу з трансферу технологій та відвідування Агропродовольчого парку наведено у файлах:

SUAFRI Technology Transfer Training-2014
SUAFRI Site Visits 30-09-2014