Участь ННЦ «ІГА імені О.Н.Соколовського» у Китайсько-Українському проекті з реабілітації ґрунтів

За ініціативою китайської сторони 31 травня 2019 р. відбувся короткостроковий визит представників XianChu Energy Development Group та China-Ukraine Xianchu Nuclear Technology Co. (China, Qingdao) в Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського».

Представників Китаю було ознайомлено с головними напрямами наукової діяльності Інституту, зокрема, з розробленими та апробованими методами боротьби з різноманітними забрудненнями ґрунтів (важкими металами, нафтопродуктами, радіонуклідами тощо).

Також на робочої зустрічі було обговорено перспективи участі ННЦ «ІГА імені О.Н.Соколовського» у Китайсько-Українському проекті з реабілітації ґрунтів, який готується в рамках діючій угоди про стратегічну співпрацю між Національною академією наук України та XianChu Group (http://www.xianchugroup.com/en ) в галузі атомної енергетики.

З української сторони в зустрічі приймали участь директор Інституту, академік НААН Святослав Балюк, завідувач відділу охорони ґрунтів професор Анатолій Фатєєв та завідувач відділу ґрунтових ресурсів Вадим Соловей.