Участь у конференції «The influence of the russian invasion of Ukraine on agricultural activity, food and energy security and environmental degradation»

23–24 березня 2023 р. на базі Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща) у змішаному форматі відбулася польсько-українська конференція «The influence of the russian invasion of Ukraine on agricultural activity, food and energy security and environmental degradation». Конференція передбачала за мету, по-перше, окреслити вплив вторгнення росії в Україну на сільськогосподарську діяльність, продовольчу безпеку, енергетичну безпеку та погіршення навколишнього середовища; по-друге, визначити, чи відповідає та наскільки правове регулювання з вищезазначених питань проблемам і викликам, пов’язаним з розв’язаною рф війною в Україні, в національному, європейському та світовому аспектах.

Доповідачами були представники DG AGRI (Європейської комісії) з Брюсселя, Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі, Міністерства клімату та довкілля Польщі, науковці з багатьох університетів з України (Києва, Львова, Одеси, Харкова), а також з Греції, Іспанії, Японії, Катару, Польщі, Угорщини, Італії. 

Від ННЦ «ІҐА імені О. Н. Соколовського» взяв участь у конференції доктор економічних наук, старш. дослідник, чл.-кор. Академії економічних наук України Анатолій КУЧЕР, виступивши із доповіддю «Legal basis for the assessment of damages and losses caused by the armed aggression to land and soil resources: methodology, analysis, directions for improvement». Конференція спрямована на налагодження та поглиблення співпраці між українськими та польськими науковцями. Висловлюємо подяку організаторам конференції за підтримку України й української науки та сприяння її інтеграції до європейського простору.

Програма заходу за посиланням: https://prawo.amu.edu.pl/aktualnosci/zaproszenie-konferencja-polsko-ukrainska