Участь у круглому столі: «25 років земельної реформи: задуми, здобутки, проблеми завершення»

15 березня 2016 року в Національній академії аграрних наук України відбувся круглий стіл «25 років земельної реформи: задуми, здобутки, проблеми завершення». До участі у роботі круглого столу були запрошені народні депутати, безпосередні керівники та учасники реформування земельних відносин, колишні голови Державного комітету земельних ресурсів, а також учені, директори Інститутів системи НААН і працівники громадських землевпорядних організацій. У роботі круглого столу від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» брав участь кандидат педагогічних наук, докторант, член-кореспондент АЕНУ Анатолій Кучер.

Відкриваючи круглий стіл, академік НААН Ярослав Гадзало підкреслив, що Національна академія аграрних наук України безпосередньо брала участь у формуванні наукової та правової бази реформування земельних відносин. На основних здобутках і проблемах завершення земельної реформи, зокрема щодо питання охорони земель, зупинився у своїй доповіді академік НААН Леонід Новаковський. На засіданні круглому столу були присутні представники влади. З вітальним словом виступив Олег Ляшко, який зазначив, що питання землі для української держави – це ключове питання її незалежності, а аграрна наука – невід’ємна умова успішного сільськогосподарського виробництва. У свою чергу, Григорій Заболотний, підкреслив переваги технократичності уряду.

Наприкінці круглого столу було вирішено підготувати резолюцію та створити робочу групу з опрацювання питань завершення земельної реформи з тим, щоб опрацювати Концепцію завершення земельної реформи в Україні.