Участь у Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2016»

З 8 по 11 червня 2016 року Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» представив свої основні наукові розробки й досягнення на найбільшій агровиставці Східної Європи – XXVIII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2016, організатором якої виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України на базі Національного комплексу «Експоцентр України» м. Київ.

Офіційно відкрили виставку Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий. Прем’єр-міністр України під час церемонії відкриття виставки наголосив на необхідності збільшувати інвестиції в аграрний сектор і доцільності розробки ефективної системи підтримки фермерських господарств. «Для Уряду аграрний сектор є стратегічно важливим, тому необхідно збільшувати інвестиції в сектор, розробити ефективну систему підтримки і особливо – підтримки невеликих фермерських господарств, – зазначив Володимир Гройсман. – Це нові робочі місця, це наша перспектива». У свою чергу Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий наголосив, що рівень зацікавленості держави і споживачів до виробництва української агропродукції із доданою вартістю надзвичайно високий.

Свої досягнення на виставці презентували більше 1200 українських і міжнародних компаній із 15 країн світу.

В експозиціях науково-дослідних установ від Національної академії аграрних наук України Інститут було представлено в рамках двох експозицій, а саме: «Охорона і раціональне використання земельного фонду України», «Зерно України». Інститут представив на виставці свої наукові видання, а також розмістив інформаційні стенди, які містять інформацію щодо основних напрямів діяльності, практичних розробок та інших результатів роботи. Крім того, під час виставки вчені Інституту взяли участь у низці круглих столів і семінарів.

По завершенню виставки «Агро-2016» ННЦ «ІҐА імені О. Н. Соколовського» нагороджено дипломом за участь у XXVІІI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2016».