Участь у Міжнародній конференції «Сільське господарство для життя, життя для сільського господарства»

Від 2 до 4 червня 2022 року у Бухаресті відбулася одинадцята Міжнародна конференція «Сільське господарство для життя, життя для сільського господарства», організована Університетом агрономічних наук і ветеринарної медицини Румунії. Цього року конференція пройшла під гаслом «Зміни клімату та продовольче майбутнє».

У конференції взяли участь вчені з Румунії, Болгарії, Молдови, України, Австрії, Польщі, Іспанії, Туреччини та Пакистану, які поділилися своїми інноваційними ідеями та результатами досліджень, присвячених вирішенню глобальних проблем сільського господарства, включаючи виробництво та споживання енергії, зміну клімату, навколишнє середовище, безпеку харчових продуктів і харчування, здоров’я, розвиток сільських районів і торгівлю.

Від Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського взяли участь, із двома постерними доповідями на секції «Агрономія», співробітники лабораторії геоекофізики грунтів імені академіка НААН В.В. Медведєва, кандидати наук – Світлана Крилач і Катерина Романчук

та співробітники лабораторії родючості гідроморфних і кислих ґрунтів – доктор наук Роман Трускавецький і кандидати наук Вікторія Зубковська та Ірина Хижняк. Обидва колективи авторів отримали сертифікати учасників.

З метою підтримки українських вчених оргкомітет конференції ухвалив рішення про безкоштовну публікацію наукових статей авторів з України в 2022 році у румунському журналі AgroLife Scientific Journal, який індексується в міжнародній базі даних Web of Science Core Collection.

Посилання на сайт конференції