Участь в онлайн зустрічі «Система збору аграрної статистики в Україні — потенційна роль громад та німецький досвід»

Співробітник лабораторії охорони ґрунтів від ерозії та дистанційних методів досліджень, доктор сільськогосподарських наук Тетяна Биндич взяла участь у заході «Система збору аграрної статистики в Україніпотенційна роль громад та німецький досвід», що відбувся 16.06.2022. Цю онлайн зустріч організовано проєктом Німецько-українського агрополітичного діалогу (АПД) при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада». АПД працює в Україні з 2006 року та здійснює консультаційну діяльність у питаннях розвитку сталого сільського господарства та сільської місцевості, а також аграрної політики в цілому, ґрунтуючись на міжнародному досвіді. Підтримку проєкту надає Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства (BMEL). Захід проведено в онлайн форматі з метою обговорення перспектив та підходів для подальшого розвитку аграрної статистики України та визначення потенційної ролі громад в цьому процесі.

Учасниками зустрічі були посадовці, науковці й експерти, зацікавлені в удосконаленні і розвитку української аграрної статистики. З доповідями виступили Денис Башлик — заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Дітер Кюнстлінг — директор ТОВ IAK Agrar Consulting, Олег Прокопенко — директор департаменту статистики сільського господарства та навколишнього середовища Державної служби статистики України.

Теми доповідей експертів: Олена Зірнзак «Оцінка спроможності громад щодо збору статистичної інформації (аграрна статистика) та пропозиції щодо вдосконалення збору аграрної статистики на локальному рівні» (НДІ «Украгропромпродуктивність»); Олександр Перехожук «Розвиток аграрної статистики: пропозиції та можливості для врахування територіальних громад в системі статистичної звітності України з урахуванням німецького та європейського досвіду» (Інститут аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою, Лейбніц).

Програма заходу