Вийшла друком наукова монографія

Всесвітньому Дню ґрунту присвячується

Авторським колективом ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» видано нову наукову монографію, в якій узагальнено і підсумовано результати наукових досліджень за ПНД 1 «Ґрунтові ресурси України: збалансоване використання, прогноз та управління» Національної академії аграрних наук України, проведених у 2016 – 2020 роках. Дослідження були спрямовані на забезпечення інноваційних методів управління якістю ґрунтів та їхніми продуктивними, екологічними і соціальними функціями. Висвітлено методологію, концептуальні засади, стратегію і тактику переходу на збалансоване використання та системне управління ґрунтовими ресурсами, їхньою ефективною родючістю та градаційною спрямованістю ґрунтотворних процесів.

Видання розраховане на широке коло фахівців, діяльність яких пов’язана з використанням та охороною ґрунтів і земель, спеціалістів та керівників у сферах аграрного бізнесу й землевпорядкування, викладачів та науковців, громадських діячів та всіх, кому не байдужа доля українських родючих земель.

Ґрунтові ресурси України: збалансоване використання, прогноз та управління / за наук. ред. С.А. Балюка, М.М. Мірошниченка, Р.С. Трускавецького. Харків: ФОП Бровін О.В., 2020. 452 с. ISBN 978-617-8009-02-1

Ознайомитися зі змістом книги.