Застосування підходів точного землеробства у вирощуванні цукрових буряків у США

17 лютого 2023 року у форматі Zoom відбувся вебінар «Застосування підходів точного землеробства у вирощуванні цукрових буряків у США», проведений компанією BRIDGES за підтримки партнерів: KWS, SESVanderHave, STEFES та UPL. Основним завданням BRIDGES є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємств агробізнесу та його інфраструктури, розвиток торгівельних відносин, удосконалення системи державного регулювання агросектору. BRIDGES – це результат ефективної реалізації державної Американської програми в Україні, яка стала основою для створення успішної консалтингової групи.

Спікером заходу був професор Державного Університету Штату Північна Дакота (США) Мохамед Хан, який ознайомив слухачів з американським досвідом практичного впровадження елементів точного землеробства за вирощування цукрових буряків — диференційованого внесення добрив, вапна, гербицидів, диференційованих посівів культури. Було продемонстровано також можливість використання найбільш поширених платформ обробки даних та супутникових знімків. Професор відповів на низку актуальних питань з точного землеробства.

У заході взяли участь 80 зацікавлених осіб, серед яких українські представники агрокомпаній, агрономи та фермери. Учасниками семінару стали і науковці лабораторії геоекофізики грунтів імені академіка НААН В.В. Медведєва ННЦ «ІГА імені О.Н.Соколовського» — Ірина Пліско, Оксана Бігун, Катерина Романчук, Світлана Крилач та Карина Куцова.