Зустріч членів Міжнародної мережі засолених ґрунтів

22 травня 2023 року в Ташкенті, Узбекистан розпочалася Друга зустріч членів Міжнародної мережі засолених ґрунтів (International Network of Salt-Affected Soils, (INSAS)) під гаслом «Управління засоленими ґрунтами для сталого майбутнього». Метою зустрічі є огляд результатів та прогресу, досягнутого впродовж 2021-2022 рр., обговорення та визначення пріоритетних питань щодо функціонування засолених ґрунтів у світі, розроблення плану заходів на 2023-2024 рр.

Програма зустрічі, яка триватиме до 26 травня, включає проведення робочого засідання з усними та постерними доповідями щодо результатів досліджень засолених ґрунтів; технічну сесію чотирьох робочих груп Міжнародної мережі засолених ґрунтів; проведення тренінгів на засолених ґрунтах.

Від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» в засіданні беруть участь завідувач лабораторії родючості зрошуваних і солонцевих ґрунтів Марина ЗАХАРОВА з двома постерними доповідями: «Salt regime of soils under drip irrigation in orchards of Ukraine» і «Changes in the water-soluble salts content in the calcic chernozem under irrigation with brackish waters» та провідний науковий співробітник Людмила ВОРОТИНЦЕВА з доповіддю «Рolicy and agronomic practice of sustainable management of salt-affected soils in Ukraine».

Програма зустрічі.